Osteopathie

logo

 

 

Osteopathie is een veilige en effectieve behandelwijze voor talrijke lichamelijke klachten voor zowel jong als oud. Osteopaten kennen het lichaam van A tot Z. Hierdoor kan tijdens een osteopatisch consult zeer precies worden onderzocht welk weefsel minder beweegt en daardoor verantwoordelijk is voor uw klachten.

Als u bijvoorbeeld last heeft van een ‘tennis-elleboog’ wordt er door een osteopaat niet alleen gekeken naar de spier/pees, de zenuwen en de wervelkolom maar ook naar organen, bloedsomloop, bindweefsel en stand van het lichaam.

De osteopaat.

Na 4 jaar studeren heeft Mark Meulenbroeks in 2008 de opleiding Fysiotherapie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven afgerond waarna hij meteen begonnen is met zijn 3 jarige specialisatie ‘ Osteopathie’  aan de International Acedemy of Osteopathie te Gent. Deze heeft hij in 2011 afgerond en is medio oktober begonnen met zijn osteopathie praktijk bij Fysiotherapie Nuenen aan de Vincent van Goghstraat in Nuenen.

Een osteopatisch Consult:

Tijdens het eerste consult start de osteopaat met een vraaggesprek. De osteopaat is geïnteresseerd in alle facetten van uw klachten, uw algehele gezondheid, essentiële lichaamsfuncties en zeker ook in al hetgeen in uw leven is voorgevallen wat zijn sporen in de weefsels kan hebben achtergelaten.

Na een intakegesprek volgt het manueel onderzoek. De klachtenregio wordt uitgebreid onderzocht om de klachtenveroorzakende structuur te lokaliseren. Vervolgens wordt uw totale  lichaam onderzocht naar bewegingsstoornissen welke een mogelijk aandeel hebben in uw klachten. De bevindingen worden met u besproken en toegelicht waarna vervolgens gestart wordt met de behandeling.

alt

De osteopaat gebruikt zachte tot stevige handgrepen in de vorm van gerichte manipulatie, mobilisatie en rektechnieken om de bewegingsbeperkte lichaamsweefsels weer los te maken. Er worden geen medicijnen voorgeschreven of injecties gegeven en er wordt geen gebruik gemaakt van apparatuur (shockwave, ultrageluid, naalden, …). In sommige gevallen worden er voedingsadviezen of supplementen aangeraden om tot een optimaal resultaat te komen.

Voor het maken van een afspraak: 06-58 96 12 31

http://www.osteopathiemeulenbroeks.nl/index.php?ID=24