Craniosacraal therapie – Fysiotherapie Nuenen – Nuenen

Fysiotherapie Nuenen

Bij ons bent u in goede handen

Craniosacraal therapie

De craniosacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie en gaat er van uit dat het lichaam een eenheid is. Alle structuren in het lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden door bindweefsel. Dit bindweefsel is een soort laken waar alle organen, bloedvaten, ruggenmerg, zenuwen, spieren, gewrichten, schedel, hersenen en botten ingevouwen zitten. De huid is het buitenste laken. Bindweefsel is veelzijdig: het geeft onder andere stevigheid, bescherming aan de organen en zorgt voor de souplesse. dMm

Inperking van de beweeglijkheid van het bindweefsel veroorzaakt diverse klachten op allerlei plaatsen in het lichaam. Om te kunnen leven moeten we vrij kunnen bewegen. Bewegen is leven.

Leven is bewegen. Een ontspannen vrij bewegend Craniosacraal systeem zorgt voor een goed vitaal levensritme en stimuleert samenwerking van de verschillende systemen in het lichaam. Elk lichaam heeft een zelfgenezend vermogen maar door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, een operatie, stress of verkeerde voeding kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam verzwakt zijn.

Als Craniosacraal therapeut kan ik extra ondersteuning bieden zodat het.zelfgenezend proces in het lichaam wordt gestimuleerd en beperkingen in het.weefsel zich kunnen herstellen. Voor een behandeling Craniosacraal therapie kunt u bij mij terecht in Nuenen.

 

….. Voor meer informatie.

……Een behandeling Craniosacraal therapie kan lichamelijk of meer psycho-emotioneel gericht zijn.

……Voor het maken van een afspraak: Tel. 06 – 16 07 21 90

Armand Beerens