Valpreventie Fysiotherapie Nuenen

Fysiotherapie Nuenen

Bij ons bent u in goede handen

Valpreventie

Met het ouder worden gaan conditie, spierkracht en evenwicht achteruit waardoor het soms moeilijker wordt om uw balans te houden. Voor valpreventie ofwel om een val-ongeval te voorkomen kunt u terecht bij Fysiotherapie Nuenen.

Wij helpen u om uw fitheid en evenwicht te verbeteren, zodat u steviger op uw benen staat. Val-ongevallen van ouderen vormen een groeiend probleem, maar zijn vaak goed te voorkomen. De gevolgen van een val zijn voor ouderen vaak ernstig. Dikwijls verliest de oudere zijn zelfredzaamheid en moet hij een groter beroep doen op zijn omgeving. Ook (kostbare) professionele hulp wordt na een val regelmatig noodzakelijk.

Tot slot kan beperktere mobiliteit na een val leiden tot een sociaal isolement. Alle reden om samen met de ouderen te zorgen dat een val wordt voorkomen en vitaliteit behouden blijft.

Stevig op uw benen

Heeft u val-angst of een verhoogd risico op vallen? Dan kan deze cursus u helpen!
Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Het verbeteren van spierkracht, evenwicht en inzicht op bewegen helpt bij een betere balans. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Deelname aan de cursus maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat.

De cursus is bedoeld voor iedereen met een verhoogd risico op vallen of val-angst. Onder leiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt gewerkt aan spierversterking en balansverbetering. Daarbij maken we gebruik van technieken en invloeden uit de Tai Chi. Ook besteden we aandacht aan ‘wat te doen bij vallen’ en hoe u weer op kunt staan.

Heeft u val-angst of een verhoogd risico op vallen? Dan kan deze cursus u helpen!

Waar: Fysiotherapie Nuenen-oefenzaal
Wanneer:  6 bijeenkomsten: n.t.b.
Start: n.t.b.
Aanmelden: info@fysiotherapienuenen.nl

Tel: 040-283 5873
Kosten: Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie worden de kosten door de zorgverzekeraar vergoed.