Echografie – Fysiotherapie Nuenen – Nuenen

Fysiotherapie Nuenen

Bij ons bent u in goede handen

Echografie

Met behulp van echografie kunnen oppervlakkige lagen van het menselijk lichaam in beeld gebracht worden. Met geluidsgolven (en de weerkaatsing ervan) kan verschil gemaakt worden tussen echo-arme weefsels en echo-rijke weefsels. Zo kan weefsel beoordeeld worden op scheurtjes, ontstekingen (vocht), doorbloeding, verkalkingen en breuken.Een van de voordelen hiervan is dat 1elijns-echografie laagdrempelig en direct toegankelijk is voor de patiënt.

Zo kan er snel een (scherpere) diagnose gesteld worden en hoeft hij/zij niet zo lang te “shoppen” voordat hij/zij bij de juiste behandelaar/therapeut is. Tevens kan het herstelproces nauwkeurig gevolgd worden. Hierdoor kan de behandeling beter afgestemd worden op de klacht of kan de patiënt tijdig worden doorverwezen. Ook collega’s (fysiotherapeuten, podotherapeuten en andere (para)medici) maken veel gebruik van onze kennis en ervaring van echo-diagnostiek om zo hun behandeling te kunnen optimaliseren of aan te passen. herstelprocaliseren of aan te passen.

De fysiotherapeut die echografie toepast heeft hiertoe een speciale opleiding gevolgd. Hij/zij is deskundige op het gebied van de muskuloskeletale echografie.