Fysiotherapie Nuenen 10 Jaar!

Op 1 mei 2011 gingen de deuren aan de Vincent van Goghstraat 259 open. De praktijk was een samenwerkingsverband tussen Fysiotherapie ‘De Mobiele mens’ en Fysiotherapie Nuenen-Zuid. Beide praktijken zaten op een locatie waar ze moesten vertrekken. Tevens waren deze praktijklocaties behoorlijk verouderd. De samenwerking ging voorzichtig van start met 7 therapeuten. De nieuwe locatie kreeg een verbouwing zodat deze geschikt werd voor de Fysiotherapie-praktijk: 6 behandelkamers en een ruime fitnesszaal.

In de loop der jaren is de praktijk behoorlijk uitgebreid: inmiddels zijn nagenoeg alle specialisaties in huis. Denk aan: Kinderfysiotherapie, Geriatrie-fysiotherapie, Manuele therapie, Oncologische fysiotherapie en Sportfysiotherapie. Het team bestaat inmiddels uit 14 fysiotherapeuten. Dat biedt de mogelijkheid om veel aandachtsgebieden te beslaan. Denk aan specifieke klachtenbeelden als BPPD (duizeligheid), McKenzie-therapie (bij rug/nekklachten). Door de mogelijkheden die de praktijk biedt hebben we ook uitgebreide revalidatie-programma’s: revalidatie na het plaatsen van een nieuwe knie of heup, revalidatie bij COPD (longaandoeningen), oncologische trajecten tijdens of na een oncologische behandeling, looptrainig bij etalage-benen. Het laatste jaar is dit ook nog uitgebreid met de revalidatie van patiënten na het doormaken van Corona (Covid-19).

In de loop der jaren is er veel veranderd op het gebied van fysiotherapie. Vroeger schreef de arts voor hoe de fysiotherapeut moest behandelen. Inmiddels heeft de fysiotherapeut voldoende deskundigheid om dit zelf te bepalen. Dat betekent dat behandeling zonder verwijzing mogelijk is. In al die jaren is daarom ook gewerkt aan kwaliteit: alle medewerkers volgen geregeld na- en/ of bijscholing. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat er binnen het team op alle gebieden deskundigheid in huis is

Toen de praktijk in 2011 van start ging waren er nog andere huurders in het gebouw. Naast fysiotherapeuten zijn er inmiddels diverse andere zorgverleners actief. Voor osteopathie, podotherapie, psychologie, acupuntuur en psychomotoriek kindertherapie kunt u ook terecht aan de Vincent van Goghstraat.

Corona heeft er voor gezorgd dat alle groepslessen momenteel niet mogelijk zijn. Maar dit wordt opgelost door ‘online’-lessen aan te bieden. Dat is natuurlijk geen volwaardige les vandaar dat iedereen hoopt dat er op korte termijn weer lessen op locatie mogelijk zijn.

Komende week zal het 10-jarig bestaan gepaste wijze gevierd worden. Vanwege de Corona-beperkingen zijn de mogelijkheden uiteraard beperkt.

Fysiotherapie Nuenen: bij ons bent u in goede handen.

Publicatiedatum: 02-05-2021


« Terug naar het overzicht