Geriatrie fysiotherapie Judith Zonnenberg valpreventie oudere mens Fysiotherapie Nuenen Oudere mens

Fysiotherapie Nuenen

Bij ons bent u in goede handen

Geriatrie fysiotherapie

Wat doet een Geriatrie fysiotherapeut?

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut. De geriatriefysiotherapeut specialiseert zich in de zorg voor kwetsbare ouderen. Zij helpt ook patiënten die bijvoorbeeld door beroerte (CVA), dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup klachten ervaren. De behandeling bestaat veelal uit oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Gezinsleden en mantelzorgers?

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert zij bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Intake en onderzoek

Het traject begint met een uitgebreid vraaggesprek en bewegingsonderzoek. In het vraaggesprek worden de klachten in kaart gebracht en in het bewegingsonderzoek wordt gekeken naar het functioneren in de thuissituatie.

Behandelplan en behandeling

Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld. De duur van het behandeltraject is afhankelijk van deze uitkomsten en de prognose die door geriatriefysiotherapeut gesteld is.

Mogelijkheden

Naast individuele behandelingen in de behandelkamer bestaat er ook de mogelijkheid om in groepsverband te oefenen. We hebben de beschikking over 2 oefenzalen waarvan een ruimte is ingericht met fitnessapparatuur. Voor iedere patiënt wordt een individueel programma opgesteld.

Indien de patiënt niet naar de praktijk kan komen is het uiteraard mogelijk dat ik de patiënt thuis bezoek.

Voor iedere patiënt wordt een individueel programma opgesteld. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom organiseren we regelmatig een cursus ‘Valpreventie‘.

Met de uitbreiding van het team met een geriatriefysiotherapeut zijn nu nagenoeg alle specialisaties binnen de fysiotherapie aanwezig. Met een team van 14 specialisten leveren we zorg op maat onder het motto:

Bij ons bent u in goede handen